27. 10. 2015

Halloween party 2015

Milé čtenářky,
přiznám se, že jsem původně vůbec neuvažovala nad tím, dávat sem článek o strašidelné párty pro 7 malých holčiček :) Ale nakonec musím říct, že spoustu nápadů, které jsme použily, může být inspirací i pro Halloweenskou párty pro dospělé. Vlastně jsme si to užili i dospělí, takže proč ne :D
Přípravy mi zabraly opravdu hodně času. Většinu inspirací jsem čerpala z internetu, chtěla jsem hlavně, ať to jsou nápady jednoduché a zároveň efektní. Složité věci totiž ve výsledku nikdy nevypadají tak, jako na internetu, že jo :D
Výzdobu jsem objednávala z e-shopu 4LOL.cz a byla jsem nadšená. Mají zde dobré ceny a navíc je možnost osobního odběru v Ostravě, což je super. Objednávala jsem různé pavouky, pavučiny, jednoho obrovského chlupatého pavouka ( kterému pak Juli dala jméno Gorg :D), lampiony, girlandy a taky make-up.
Naše kostýmy byly předem jasné. Juli chtěla jít za mrtvou nevěstu ( ne přímo tu od Tima Burtona) . Kostým jsem sehnala přes mimibazar a sobě šaty ze secondhandu + černé křídla mi půjčila kolegyně z práce. Já jsem tedy byla černý anděl :)



Část výzdoby jsme si dělaly samy, jako třeba papírové netopýry, ducha a obludárium. To jsou staré sklenice a průhledné kbelíky s gumovými zvířátky jako žába, pavouk či ještěrka. Lampičky s očima jsou velice jednoduché - klasickou zavařovací sklenici obmotáte obvazem a přidáte pusu a oči z barevného papíru :) Doporučuji obmotat oči ještě průhlednou páskou, jen s lepidlem to nedrželo díky teplu ze svíčky uvnitř.




Zbytek výzdoby tvořily různé pavučiny, černé hadry  a hlavně Gorg :D


Velký Gorg :D
Největší práce byla s občerstvením. Chtěla jsem, ať všechno jídlo je nějakým způsobem "strašidelné".
K pití byl "krvavý punč". Udělaly jsme ho tak, že jsme nechaly vyluhovat ovocný čaj, který opravdu hodně barvil ( doporučuji Teekanne) a přidaly šťávu Jupík ( jahodová, višňová - prostě červená). a trochu cukru. Chtěly jsme přidat ještě kapku červeného barviva, ale nebylo třeba. K tomu jsme daly kromě pohárků na pití taky plastové injekce naplněné tímto "punčem" , což holky moc zaujalo a pořád si chodily doplňovat injekce a stříkaly si je do pusy :D



Další pochutinou byly "pavoučí vajíčka" . Jsou udělané z měkkých bonbonů ( něco na styl Sissinek ) , které jsme s Julinkou uválely do kuliček. Tudíž brnkačka :)


"Košťata staré čarodějky" jsou také velmi jedoduché. Jsou to slané tyčinky a sýr vykrojený do "štětinek" a obmotaný kolem :). "Prsty zlé čarodějnice" jsou obyčejné párky s kečupem, nehet jsme vyrobili vykrojením párku - vykrojený kousek jsme jen otočily na druhou stranu. Tadá !!!!


Puding ze záhrobí a náhrobní muffiny také zvládne i začátečník. Muffiny jsem upekla podle receptu na internetu, ozdobila hustým čokoládovým pudinkem a čokoládovým zdobením + zabořila "náhrobní kámen" v podobě ozdobené sušenky. Puding ze záhrobí je klasický puding nalitý do kelímku, posypaný strouhanou čokoládou a opět náhrobní kámen ze sušenky :)



Náhrobní sendviče myslím ani nemusím popisovat :) Klasický toustový chleba vykrojený do tvaru rakve ozdobený kečupem. Dovnitř si můžete dát, co máte rádi :)


Sušenkoví OREO pavoucí jsou trošičku náročnější, protože oreo sušenky se lehce lámou a člověk musí opravdu opatrně oddělovat vrchní a spodní sušenku, aby do ní vložil kousky kyselých želé hadů. Nazdobí se oči a pavouk je hotový :) 
 

 Pavouci v rosolu jsou spíš na ozdobu, ale i kdyby je někdo snědl, nic se nestane :D Bez toho plastového pavouka, samozřejmě :)  Klasické želé a do nich strčíte ještě před zatuhnutím plastového pavouka. To je celý zázrak .


Na párty jsme měli pro holky připravené různé hry a taky strašidelnou stezku, takže se opravdu nenudily :) Všem se moc líbilo a příští rok tohle ráda zase zorganizuji znovu !:)
Kdo by chtěl tip na strašidelnou hudbu, na youtube je toho spousta pod heslem "creepy music" nebo "creepy songs" .
S Julinkou jsme se do přípravy tak vžily, že si o nás lidé okolo už asi museli myslet, že jsme padlé na hlavu :D V obchodě jsme třeba stály u regálu se sušenkami a Juli říká : " Mami, tyhle sušenky budou supr náhrobní kameny" a paní vedle nás se na nás podívala tak nechápavě, že jsme radši honem spěchaly k pokladně:D
A co vy, budete také organizovat Halloweenskou party ? A jak se Vám líbí moje nápady ?

Krásný den, Magdalene

9 komentářů:

  1. Tak tohle mne nadchlo! To je úžasné, že jsi takovou skvělou party uspořádala. Moc se mi to líbí. Všechny nápady na jedničku.

    PS: kdyby ta párty nebyla pro děti, tak bys mohla být í krásný sexy černý anděl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé děkuji moc :) jojo, kdyby to byla párty pro dospělé tak bych se na převleku víc vyřádila, ale přeci jen pro děti to musí být střídmé :D

      Vymazat
  2. Wau, tak to jde opravdu vidět, že jsis s celou párty pořádně vyhrála :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsou naprosto skvělé nápady!:) Nejvíce mě zaujaly ty muffiny a oreo pavouci:)

    http://styleinphotos.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Teda dala sis vážně záležet! Ale ejvíc se mi líbí ty sklenice! :)
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to je úžasné! Líbí se mi všechno, jsi moc šikovná. :) Oreo pavouci se mi hodně líbí, uvažuji, že bych je udělala manželovi. :D

    OdpovědětVymazat
  6. perfektné! najlepší halloweensky článok :)

    OdpovědětVymazat
  7. No tak to je skvěle odporné. Opravdová halloweenská party. Tleskám, fakt se to povedlo. A potkat vás, asi fakt trošku vylekám :-)

    OdpovědětVymazat
  8. No páni, já někde potkat Júlii, tak se počůrám strachy :)) Jinak, páni, párty musela být povedená, je vidět, že jsi si s tím skvěle vyhrála, na takovou párty bych třeba jako host moc ráda šla :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakékoli komentáře či připomínky :)