2. 10. 2015

Oblékáte svou duši?



„Já jsem tmavý typ,  proto mi sluší výrazné barvy“
„Já mám škaredé nohy, a tak nenosím sukně“
„Já se necítím v úplých věcech…“

A tak dále a tak dále….Ale opravdu je to tak jednoduché ? Máte svůj vlastní styl ? Víte, které barvy  a střihy Vám sluší a naopak přesně víte, co Vám nesluší ? Nebo  máte v oblečení tak trochu chaos?
Pokud VÍTE, gratuluji. Ono to totiž není tak jednoduché,  řídít se pouze všeobecnými radami jako co sluší širokým bokům, co sluší brunetkám a co blondýnkám. Móda má totiž opravdu duši!
Moje úžasná a nejlepší švagrová Gabka, která má mimochodem módu v malíčku ( díky Gábi!:) mne totiž seznámila s projektem Táni Havlíčkové „Oblékám svou duši“.

Táňa Havlíčková je nekonvenční módní návrhářka a učí ženy ( ale i muže:) jak oblékat svou duši. Vypracovala úžasný systém 8 typů žen, z nichž každá má něco jedinečného, co žádný jiný typ nemá. O co vlastně jde ?
Náš styl, způsoby a chování formuje mnoho faktorů. Genetika, vnější prostředí - rodina, výchova, ale i média. Vidíte v reklamě tu usměvavou zrzku v reklamě na DM drogerii ? Tu si zajde na pláž, na jógu, na párty a pak se schová pod slunečník v objetí krásného muže. Na každém záběru je krásná, šťastná , usměvavá. V reklamě na "háemko" je další krásně oblečená žena, která si to vykračuje ladným krokem po ulici a je prostě neodolatelná. A samozřejmě, když si koupíte sprchový gel DOVE, budete mít tak jemnou pokožku, že taky budete šťastná.  To nám předkládají média. Takhle vypadá krásná, dokonalá žena. Většina z nás se tomu podvědomě přizpůsobuje...
Je spoustu trendů, ale spoustu žen si neuvědomuje, zda jsou vhodné právě pro ně , nebo nikoli. Například nynější trend - JÍT SI ZABĚHAT. Ano, znám ženy, pro které je běh způsob relaxace, opravdový koníček. Ale kolik mladých holek dnes běhá jen proto, aby mohly hodit selfíčko na instagram, obuté samozřejmě v "airmaxech"? Já třeba vím, že běh je sice zdravý, ale tento trend jde mimo mne. Jednak jsem totální nemehlo, které vypadá příšerně u jakéhokoli sportu ( kromě lyžování, to miluju), a hlavně se při běhu cítím jako blázen. Zkrátka že dělám něco, co ke mě vůbec nejde. Vzpomínám si na jednu příhodu s během - jednou jsem běžela přes cestu naproti manželovi, který mne čekal v autě (někam jsme hrozně spěchali). Když jsem k němu přiběhla, manžel mi v záchvatu smíchu sdělil, ať už nikdy, opravdu nikdy neběžím, že u toho vypadám, jako kdybych utekla z ústavu pro slabomyslné. Ano, jsem opravdu nemotora. Naštěstí si to uvědomuji. Naštěstí!:)

Tak nás formuje společnost. Ale jaké jsme uvnitř, ve své nejhlubší podstatě? Jsme něžné prncezny, rebelky, nebo elegantní dámy ? Přečtěte si rozdělení na 8 typů a poznejte samy sebe...samozřejmě, žádný popis nejspíš nebude odpovídat na 100% ..vlastnosti jsou napsané možná trochu přehnaně - to schválně, aby se ženy snáze mohly identifikovat.
Základní rozdělení je na ženy typu jinového ( vše co je ženské, jemné, pasivní, přijímající) a typu jangového ( mužské, aktivní, tvořivé). Ty se pak dále rozdělují do těchto 8 typů:

1/  TYP ROMANTICKÝ.
Žena romantická je žena, která touží být opečovávaná a potřebuje  náruč silného muže. Je tou nejženštější, nejněžnější ženou ze všech typů. Je to typ princezny, kterou muži touží ochraňovat. Romantické ženy jsou výborné pečovatelky a nejlépe se cítí, když jsou všichni členové rodiny nakrmeni, podlaha se leskne, oběd je uvařený a prádlo pověšené. Jsou výbornými zdravotními sestřičkami nebo učitelkami v mateřské škole. Romantické ženy mají rády něžné barvy, nebo i výraznější, ale vždy vše působí jemně a žensky. Pastelové barvy, krajka, balerínky, mašličky, perličky, pudrové kabelky, áčkové sukně. Tak se obleče romantická žena. Tato žena nesnese, když jí oblečení nesedí. Sukně musí být přesně tak dlouhá, košile musí být přesně takto široká, ani uzší, ani širší. Nesnese krčivé materiály, vše musí vypadat jako právě vyžehlené. Romantické ženy se mohou stát terčem posměchu "silnějších" žen, protože brečí u romantického filmu, nosí rukavičky s mašličkou a mají špatný den, když se na ně někdo ošklivě podívá. To jsou ale ony, to je jejich svět. Proto by měly takové zůstat - je to jejich podstata -té jejich úžasné křehké duše !

2/ TYP ELEGANTNÍ.
Elegantní ženu poznáte na první pohled. Vždy upravená, sladěná, nejlépe v bodycon kostýmku, který jí skvěle sedí. Má dokonalé nehty, na nohou lodičky . Její styl ale možná může někomu přijít trochu usedlý. Doma má oblečení poskládané do úhledných komínků a její děti jsou vždy jako ze škatulky. Její svět má totiž pravidla, kterými se elegantní žena řídí. Stejně jako romantička je elagánka dobrou hostitelkou, nevyjadřuje ale emoce tak, jako žena romantická. Nerozplývá se u romantických filmů, nešišlá na děti. To ovšem neznamená, že nemá emoce. Navenek působí trochu chladně, ale její duše je vřelá- žena elegantní by se pro lidi, které má ráda, naprosto rozdala. Jsou to výborné šéfky nebo bankéřky.
Její oblečení je ženské, ale ne extravagantní. Má ráda jasné barvy a klasické střihy.

3/ TYP OKÁZALÝ.
Okázalá žena je taková ta žena, kterou když vidíte, pomyslíte si, takovou bych chtěla být. Okázalé ženy jsou většinou bohaté a sebevědomé, ale nenechte se zmást. Vyzařují ze sebe tak obrovskou pozitivní energii a lásku, že když vstoupí do místnosti, tak jí rozzáří. Nevadí jim být středem pozornosti - naopak, ony jí vyhledávají. Jsou to "dokonalé" ženy, milující kvalitní parfémy a luxus. Některým lidem se může zdát, že si na něco hrají. Jenže ony to nehrají, ony takové jsou ve své přirozené podstatě. Jsou stále s úsměvem na tváři, v každém člověku si najdou něco, co by mohly pochválit. Jejich oblečení vždy "září". Kabelky nosí zásadně z pravé kůže, potrpí si na opravdu kvalitní, luxusní materiály. A doma mají  nádherný křišťálový lustr :)

4/ TYP AVANTGARDNÍ.
Málokterý typ je tak výrazný jako tento. Ženy tohoto typu nemají rády konzumní způsob života. Mají rády přírodní věci, přírodní materiály, bavlnu, len - co na tom, že se trochu mačká. To přece vůbec nevadí :) Avantgardní ženy baví malování, keramika, zajímají se o bylinky a přírodní léčbu. Jsou to tak trochu "čarodějky", nosí dlouhé sukně, rády batikují. Mohou i vykládat karty, taroty, číst z ruky, zajímají se o hinduismus, budhismus a budou vám vyprávět o feng-šuej. Uvnitř jsou to ale nádherné pozitivní bytosti , které okolo rozdávají lásku - tu vyjadřují skrze přírodu:)

5/ TYP SPORTOVNÍ.
Sporťačky jsou silné ženy. Jsou výborné kamarádky, které vás obejmou a řeknou "už se netrap, pojd si zaběhat!"
Neuvidíte je v krajkových sukních ani v něžných šatičkách. Jsou velmi aktivní a mají prakticky nevyčerpatelnou energii. Jejich oblečení může být barevné , ale je pohodlné - milují džíny, tenisky, legíny, klasická trička. Kabelky nejraději sportovní, šperky moc nenosí, maximálně drobné pecky do uší. Moc se nelíčí. Někdy se může lidem zdát, že jsou až příliš aktivní, průrazné, zaměřené na výkon. Takové ale prostě jsou!

6/ TYP LEŽÉRNÍ.
Ležérku většinou poznáte na první pohled. Jsou velmi chytré, spíše introvertní, někomu by se mohly zdát málo ženské, ale jsou to krásné bytosti, které mají věčně zabořené nosy v nějaké knížce. Nerady jsou středem pozornosti, drží se spíše v pozadí. Oblékají se do neutrálních tońů, její oblečení je jednoduché, pohodlné a ničím nevybočující. Nenosí výrazné šperky. Ona je totiž krásná taková jaká je- a tak umí vyzařovat svoji energii do okolí. Pokud jí donutí tlak společnosti, aby se oblékala více žensky, více barevně..nebude se cítit ve své kůži. Má ráda měkké mokasíny, svetry v přírodních tónech, volné kalhoty. Jsou to velmi laskavé a obětavé ženy.

7/TYP NEKONVENČNÍ.
To je žena rebelka. Ráda provokuje, občas je drzá, přesto má však svoje morální zásady. Tyto ženy mají rády pohyb a jsou velmi kreativní. Rády se ukazují, šokují. Nevadí jim, že se na ně lidé na ulici dívají. Ony si to užívají! Milují boty a rády míchají dva na první pohled nesourodé styly. Nevadí jí porušovat pravidla a ráda vytváří ty svoje.

8/TYP EXTRAVAGANTNÍ.
Také si občas při sledování módní přehlídky říkáte, že to, co má modelka na sobě, by si nikdy "normální" žena nemohla obléci? Extravagantní žena si to obleče a ještě v tom bude vypadat dobře! Extravagantní žena velmi dobře ví, co si obléci. A vždy je hvězda. Nemá problém stát před fotoaparátem a pózovat, nebo jít na pódium a zpívat ( pokud na to má talent - a to ona přesně ví ). Tyto ženy jsou extrovertní a sebevědomé. Jejich povaha však není v tom se předvádět a nechat si za to platit. Budou pro společnost přesně to, co společnost chce -  ale jejich mise je splněna, pokud mohou třeba přispívat na dětské domovy či prostě pomáhat tam, kde je potřeba. Protože jen se usmívat, nakrucovat a nechat si platit, to není smysl života extravagantních žen. Rády pomáhají nasměrovat pomoc na správná místa.

Milé dámy, našly jste se v některém ze stylů ? Nebo jste tzv. "od každého něco" ? Pochopit samu sebe je základem toho nemít v životě chaos. Zapadnout do jednoho z typů neznamená 100% splňovat  vše, co bylo psáno. Je to jen nástin - takže rozhodně neznamená, že romantická žena prostě musí brečet u romantických filmů. Já jsem zcela určitě typ romantický, i když jsou drobnosti, se kterými se 100% neztotožnuji, v jádru jsem to ale já !
Pokud Vás článek zaujal, zde je odkaz na stránky Táni Havlíčkové a zde na stylový test, který si můžete udělat, pokud stále nevíte :) Je to zdarma.
Uff, dočetli jste až do konce ? Potom děkuji za pozornost a na závěr přidávám ještě pár mých fotek- jak jinak než v romantickém stylu. To jsem já -tak se cítím nejlépe :)













Příští článek bude nejspíš klasický outfitový a ten další bude o životě na Floridě, kde trávíme minimálně měsíc v roce. Budou to mé postřehy, zážitky, určitě přidám i pár fotek.

Mějte krásný víkend !
Magdalene


10 komentářů:

  1. Úžasný článek! Já bych se určitě zařadila do prvního bodu - romantička. :-D Btw hrozně moc ti to na těch fotkách sluší! :-)

    Pája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, moc děkuji za milý komentář :) ano , typ romantický- s tím se ztotožňuji i já :) mimochodem, máš moc hezký blog a těším se na další článek :)

      Vymazat
    2. Moc děkujeme! Jsme na něj dvě no. :-D Dvě kamarádky ze střední.. to jsme rády! :-)

      Pája

      Vymazat
  2. Super článek! Já vůbec nevím, do jakého typu bych se zařadila, prostě takový mix :D Jinak moc děkuji za krásný komentář u mě na blogu, budu ráda, když se ti budou líbit i další mé články!
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  3. Výborný článek! Jsem ráda, že jsem narazila na další zajímavý blog a hlavně na články, které jsou přínosné, a jsou o NĚČEM :) Těším se na další :)
    CHIC Adriana

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj!:) jé, tak to mám obrovskou radost, že článek zaujal :) budu se snažit, aby se líbily i ty další :**

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta sporťačka je akorát pro mě :) a jsem ráda, že to někdo shrnul a nepřipadám si divná. Na druhou stranu, ale i ty "sporťačky" se občas rády vyparáděj a nalíčí, i když je pravda, že džíny budou prostě na pořadu dne víc než overaly a tričko od Nike asi víc než krajkované topíky. Ale co musím uznat je, že miluju svetry a ponča - takže černé kalhoty, basic top a jakýkoli svetr je pro mě :)
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fajn , že jsi se dokázala zařadit :) Ony ty vlastnosti jsou schválně přehnané, nemusí to nutně znamenat, že sporťačky se nelíčí nebo že třeba romantičku rozbrečí reklama na pampers :))) je ale super že v jádru cítíš, že jsi jeden určitý typ :) takoví lidé přesně vědí co si obléci a proč :) mimochodem, máš moc hezký blog , přidala jsem si tě do sledovaných !:) MM

      Vymazat
  6. ahoj.mohu se optat na ten topik lila(ze treti fotky ), jak mas ke sv.dzinum,odkud je prosim top ?
    moc moc ti to všude sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, top je z H&M:) myslím, že ho nedávno měli ve slevě na E-shopu, doporucuji ale vybírat o velikost menší, jsou dost oversized, já mám na sobě vel 34 a tato určitě padne i 36/38 :) Magdalene

      Vymazat

Budu ráda za jakékoli komentáře či připomínky :)