17. 11. 2015

"Značkové" vs. "neznačkové"

Milé čtenářky,

V poslední době se často setkávám s názorem "Nakupuji jen značkové, k Vietnamcům nechodím".
Troufám si říct, že jsem člověk, který si potrpí na kvalitní materiály a zpracování. Nenáším věci, co se krčí, džíny, které se vytahají ( vždy čtu na cedulce podíl elastenu). Takže se neřídím při nákupu cenou - "aby to bylo co nejlevnější".
Nicméně, spoustu lidí neví, že obecně mezi zbožím z řetězců ( H&M, C&A, Takko, New Yorker a další) a zbožím "od Vietnamců" není rozdíl v kvalitě. Schválně píši obecně, protože nekvalitní zboží, ze kterého trčí nitě, je z levného krčivého materiálu, křivými švy atd., můžeme někdy najít jak na tržišti tak třeba v New Yorkeru. Hodně lidí si myslí, že "značkové" z prodejny v nákupním centru musí být zákonitě kvalitnějsí, než zboží od Vietnamců. Není tomu tak, a to ani u bot. Deichmann, CCC - to samé. Vyjma kvalitnější kolekce z pravé kůže.
Samozřejmě, srovnávat nejde Vietnamce a zboží např. z Pietro Filippi nebo kabelek z pravé kůže, jako třeba kabelku LV.
Značky jsem ale nikdy neřešila. K čemu kabelka Guess, když je z koženky a koženkovou kabelku mohu sehnat za 500,-.
Samozřejmě padělky nepodporuji, stále mluvím o "no name" značkách - hodně vietnamských zboží má na štítku " Made in Italy" - a toho využívají i některé prodejkyně na Vinted. Skupují levné vietnamské zboží, které pak prodávají na internetových prodejních serverech jako "luxusní zboží z butiku" či "italské zboží".
Ty, které nakupují jen v řetězcích, si tak často takovou věc na internetu koupí ( s několikanásobnou přirážkou ) - k Vietnamcům ony přeci nechodí, to je pod jejich úroveň, a kabelku mají z inetrnetu a je "made in Italy".
Všimla jsem si i e-shopů, které nabízí kabelky a boty od Vietnamců. Poznám to podle značek - např. boty jsou často značek "Balada" nebo " Super mode" apod.
Přiznám se, že si toto no name zboží také někdy z inetrnetu koupím. Například, pokud u Vietnamců nenajdu mou velikost nebo je vyprodaná určitá barva. Nicméně vzhledem k tomu, že vím kolik ta věc na tržnici stojí, najdu si ji tam, kde není předražená.
Věci, které od Vietnamců mám, vždy před koupí pečlivě prohlédnu. Vlastně to dělám i před koupí v obchodě :)
1/ přečtu si složení - např. džíny bez podílu elastenu nekupuji. Takové většinou nic nevydrží a brzy se vytahají. To samé trička.
2/ prohlédnu si švy - zda nějsou křivé
3/ zkusím materiál na omak, zda je příjemný a nekouše
4/ u potisku vždy sleduji, zda nepraská při natažení

Přikládám pár fotek věcí, které mám od Vietnamců, včetně detailních fotek. Co myslíte ?:)


Šaty na ples, cena do 1000,- kč. Kvalitně zpracované, vzadu žabičkování, výšivky s perličkami.


Skater sukně ze strukturovaného materiálu. Vemi hezky ušita, nekrčí se. Cena 250,- Kč.


Zimní či podzimní boty s kožíškem. Cena 400,- . Nosím je druhým rokem, poznali byste to?:)


Legíny s koženkovými aplikacemi. Pevný ale zároveň pružný materiál, nežmolkují a nevytahávají se. Cena 350,- Kč. Nosím druhým rokem, není to na nich absolutně znát.


Známé bodyčko, které se u Vietnamců prodávalo ve všech barvách a stálo okolo 350,-. Přední část je z polyesteru, který je známý tím, že se absolutně nemačká. Rukávy jsou z příjemné a pružné viskozy, která nežmolkuje. Hezky šité, bez trčících nitek. Tohle se jim povedlo !:)


Šaty z neoprenového materiálu, který drží tvar a působí opravdu kvalitně. Nekrčí se, hezky rovné švy. Velmi dobře zpracované detaily. Cena 400,-


Nádherné pudrové sandálky se zlatým zdobením. Zdobení je, ač to tak nevypadá, vyrobeno z gumy, tudíž netlačí a hlavně je velmi odolné proti poškrábání. Švy čisté, rovné, nikde žádné zbytky od lepidla. Cena 300,-


Korálová kabelka, pevný materiál a velmi hezké provedení, které je patrné z detailních fotek. Cena 450,-


Kabelka, kterou mám už cca 4-5 let. Je už trochu zmáčklá ze skříně, ale vždy se nošením narovná :) Je ze zvláštního matného materiálu, na kterém není vidět žádný škrábanec či flek. Cena 400,-


U těchto šatů se mi nepodařilo zachytit barvu - je sytě žlutá. Tyto šaty mají vycpávky na prsou, není třeba podprsenka. Materiál se nekrčí, švy hladké. Níže ty samé v pruhované variantě - prodávaly se v létě u každých Vietnamců za cca 300,- :)



Vzpomínáte si na můj outfit s tímto kabátkem ? Ten je taky od Vietnamců. Je to jeden z mých nejlepších úlovků:) Je opravdu velmi kvalitně zpracovaný, zahřeje, a je originální ! Cenu už si přesně nepamatuju, ale stál pár stovek, asi okolo 800,-

...jak se Vám mé vietnamské zboží líbí? A co Vy a nákupy u Vietnamců? Nakupujete tam?
Mějte krásný den!
Magdalene

6 komentářů:

  1. Nádherné šaty, krásný vkus!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Já už u vietnamců nenakupuju, ale věřím, že se u nich dají objevit fajn kousky! Bohužel chodím většinou kolem prodejen, které vystavují přeplácané a křiklavé kousky a kombinace růžových a zelených kytek a kamínky a nápisem na vrh mě vždycky odrazuje od toho, v prodejně něco hledat. Ale musím říct, že všechno, co tu máš vyfocené je naprosto boží! Hlavně ty šatičky :)
    HollyChicc

    OdpovědětVymazat
  3. Wau, nádherné věci! :) Taky mám od vietnamců pár kousků a nevidím na tom nic špatného. Přesně jak říkáš, dají se tam najít jak kvalitní, tak nekvalitní věci, ale to v každém obchodě :)

    OdpovědětVymazat
  4. oboje boty bych bez řečí brala :)

    jinak teda nádherné věci.. v místě mého bydliště bohužel takové věci nenajdeš. nabízejí jen takové to děsivé umělohmotné oblečení bez špetky vkusu. a já umělotinu kvůli kožním problémům nemůžu.

    já u vietnamců nenakupuju, ale vůbec to neodsuzuju, protože jak sama říkáš, v poslední době bohužel není rozdíl v kvalitě. když jdu do zary a vidím, že z trička za 500 trčí nitě na všechny směry...díky nechci :)

    OdpovědětVymazat
  5. To body je skvelé, presne také by sa mi hodilo :)
    Pozývam ťa na svoju prvú giveaway: Drew's Beauty Giveaway

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím, dá se dobře koupit. Já kdysi koupila bundu za 170 kč, nosila jsem ji 7 let, bohužel už trošku vybledla, jinak drží jako nová. Kožené boty mi od nich jednou vydržely 4 roky, za 250 kč super. Kabelka z internetového značkového obchodu, po 5 měsících už praskají uši, joo to je taky super.

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakékoli komentáře či připomínky :)