1. 4. 2016

Hochkar ski holiday


Ahoj :)

Konečně jsem se k tomuto článku dostala.
Dceřiny jarní prázdniny jsme trávili v rakouských Alpách. Kdo do Alp jezdí, určitě ví, jaké tyto hory mají kouzlo. Nemohu si pomoci, ale mám Alpy raději než české hory. Hodně lidí do Alp nejezdí, protože je to  prý drahé, ale musím potvrdit, že opak je pravdou. Ubytování i skipass většinou vyjde lépe, než třeba v Krkonoších. Přitom služby a komfort ubytování je nerovnatelně vyšší.
Hochkar je příjemné menší až středně velké středisko, které má výhodnou polohu - pouhé 4 hodiny jízdy z Ostravy.
Byli jsme ubytování v apartmánech Erzberg Alpin resort a byli jsme moc spokojení. Apartmány byly úplně nové, velmi moderní a v koupelně jsme měli i saunu.
Koupelna

Kuchyň

Ložnice
Šlo zkrátka poznat, že jsme byli jedni z prvních ubytovaných:)

Zalyžuje si tu opravdu každý. je zde několik modrých sjezdovek, ale i červené a pár černých. Dole je naprosto úžasný dětský park, kde jsou dva jezdící pásy ( z nichž jeden je naprosto zdarma- to jsem v ČR ještě nezažila ).
Hochkar má i výhodu v tom, že se zde drží po většinu času výborné počasí. Někomu se může zdát, že je to jen fráze pro přilákání turistů, ale musím říct, že je to pravda. Byli jsme zde několikrát a pokaždé bylo sluníčko, maximálně oblačno a přes noc třeba trochu sněžení:)
Je zde totiž zvláštní uspořádání hor, které brání mrakům proniknout "do centra".
Co se vaření týče, rozhodli jsem se tentokrát pro takový kompromis - na obědy jsme chodili na sjezdovce do jednoho moc příjemného baru, kde se i vařilo. Snídaně a večeře jsme si dělali sami.
Jelikož nejsme žádní super sportovci a stačí nám párkrát si sjet, na sjezdovku jsme se dostali vždy až okolo 10,30-11,00. Možná se to zdá pozdě, ale nám to do 15,30 úplně stačilo









Nějaké to selfíčko :) 

A ještě jedno :) 
Posilnění na svahu :) 
Večer jsme si zašli do krytého bazénu se skluzavkami, kde se dá i "proplout" do bazénu venkovního, kde je voda ohřívána na cca 36 stupňů. Moc příjemný zážitek :)
Julinka samozřejmě nejvíc využila tobogán, odkud jsme jí nemohli dostat.
Bazén se jmenuje Ybbstaler solebad




Závěrem článku prozradím jedno tajemství - od příště již budou o něco kvalitnější fotky, jelikož jsme si konečně koupili zrcadlovku. Tadá :D
Už mám i nafocené dva outfity, takže co nejdřív sem nějaké přidám :)

Magdalene

2 komentáře:

  1. Tyhle srdíčka jsem v Lidlu objevila nedávno a kupuju si je pořád dokola :) Jinak Alpy jsou krásné a ten apartmán vypadá vážně nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Hned ta úvodní fotka je úplně kouzelná !! :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za jakékoli komentáře či připomínky :)